با عرض سلام و خسته نباشید
امروز میخوام یه بحثی رو شروع کنم که فکر میکنم بدرد همه ی دوست داران علم میخورد . البته با همکاری همه ی شما دوستان عزیز. و امیدوارم که این بحث به یک نتیجه ی علمی خوب برسد.
بحثم رو با یک سوال شروع میکنم.
چطور میتوان مطالب را با یک بار مطالعه به حافظه بلند مدت انتقال داد؟
من 3-2سال پیش کتابی در مورد زندگی نامه ی دانشمند بزرگ ایران شیخ رئیس ابن سینا از نمایشگاه کتاب خریدم . با آن همه تعریفاتی که از این دانشمند شنیده بودم از همان روز اول که کتاب را خریدم ، شروع به مطالعه ی آن کردم و خلاصه بگذریم رسیدم به جایی که یکی از خصوصیات این دانشمند را بیان میکرد . کتاب نوشته بود شیخ رئیس هر مطلبی را میخواند آن را فورا به حافظه بلند مدت انتقال میداد.
براستی چگونه میتوان این کار را انجام داد ؟
چرا وقتی یک موشک در خیابان در کنار ما به زمین برخورد میکند و ما به طرفی پرتاب میشویم این حادثه تا همیشه در ذهن ما میماند ولی خیلی از کارهایی که روزمره انجام میدهیم از یادمان میرود مثل مطالعاطمان؟
من یکجایی به یک مطلبی برخوردم فکر میکنم توی همین سایت خودمون بود، یکی از بچه ها گذاشته بود ، اسمش رو یادم نمیاد ولی مطلب بسیار خوبی بود نوشته بود که هر حادثه ای یا مطلبی یک بار هیجانی برای ما دارد و به اندازه ی همین بار هیجانی این حادثه یا مطلب در ذهن ما باقی میماند ، اینجا یک سوالی برای ما پیش می آید که چرا بعضی از حوادث یا مطالب بار هیجانی بیشتری نسبت به مطالب دیگر دارد .
من فکر میکنم که دیدگاه ما به جهان میتواند این هیجان را کم و زیاد کند مثلا میتوانیم بگوییم که شیخ رئیس دیدگاه کنجکاوانه ای به جهان هستی داشته و شاید مهمتر اینکه ایشان هر مطلبی را میخواندند روی آن می اندیشیدند.... نظر شما چیست؟
آیا ما میتوانیم یکی از رازهای ذهن انسان را کشف کنیم؟
از دوستان عزیز خواهش میکنم به این بحث به عنوان روشن شدن حقیقت انسان نگاه کنند، و بیشتر بر اساس تجربیات خودشان نظر بدهند . از دید یک پروژه علمی ، پژوهشی به این بحث باید نگاه کنیم ، سعی کنیم که زیاد وارد حاشیه ها نشیم ، فقط بحث علمی ...
عاجزانه خواستار همکاری شما هستیم.
![]()